Maïsoogst

Voor de maisoogst gebruiken wij dezelfde hakselaars als bij de grasoogst: twee Claas Jaguar 940 hakselaars waarvan er 1 is uitgerust met opbrengstmeting. Beide hakselaars zijn voorzien van een rij-onafhankelijke maisbek met een 8 rij werkbreedte. Daarnaast is de hakselaar met opbrengstmeting inzetbaar voor het Shredlage hakselen.

Shredlage hakselen is het nieuwe hakselen! De mais wordt op een lengte van 22mm gehakseld en de speciale Shredlage-korrelkneuzer wrijft de stengel en spindel open. Zo zorgen de extra vezels voor extra pensprikkeling, wat de spijsvertering bevorderd. De korrel wordt compleet verpulverd en vermengd met het grof gehakselde materiaal.

De ervaringen na het eerste seizoen zijn zeer positief. Veehouders kunnen de aankoop van structuurvoer verminderen en zien de diergezondheid vooruit gaan. Eenmaal met Shredlage gehakseld betekent voor onze klanten dat ze niet terug willen naar de traditionele manier van maishakselen.

De maiskuilen worden aangereden met twee shovels op de kuil of een shovel en trekker met aandrukwals. Dit doen wij om een optimale verdichting in de kuil te krijgen waardoor de kans op broei zo klein mogelijk is.

Beide hakselaars zijn voorzien van een doseersysteem voor toevoeging van een kuilverbeteraar.