Grasoogst

Grasmaaien doen wij met twee Claas maaicombinaties met een werkbreedte van 6,0 meter met breedte-afleg. Daarnaast kunnen wij ook het harken verzorgen. Dit doen wij met een Claas midden-afleg hark met een werkbreedte van 9 meter.

Grashakselen doen wij met twee Claas Jaguar 940 hakselaars, waarvan 1 hakelaar is voorzien van opbrengstmeting. Voor de afvoer van het geoogst product rijden we met 5 Kaweco Radium 50 wagens naar de kuil. Deze wagens zijn voorzien van extra grote banden voor minder insporing en weeginrichting. Vervolgens rijden we de kuil aan met shovels en/of trekkers met kuilverdelers. Tijdens het hakselen kunnen wij melasse of een kuilverbeteraar toevoegen voor een betere conservering in de kuil.

Naast het hakselen hebben wij twee Cargos 9500 snijwagens om het gras te oogsten. Deze snijwagen blinken uit door de hoge capaciteit en perfecte snijkwaliteit. De wagens zijn hydraulische geveerd en uitgerust met grote radiaalbanden voor een goede gewichtsverdeling. Daarnaast zijn beide wagens uitgerust met een weeginrichting zodat duidelijk is hoeveel product er geoogst wordt.

Met onze New Holland BB1270 plus balenpers maken wij vierkante balen met een afmeting van 120 x 70 cm. De lengte is variabel instelbaar van 1 tot 2,5 meter. De pers is voorzien van drogestof-meting en een weeginrichting. Het gewicht en DS-percentage wordt per baal bepaald, maar ook het totale gewicht per perceel en het gemiddelde DS-percentage per perceel wordt in beeld gebracht.

Tot slot kunnen we natuurlijk ook kleine hooibaaltjes persen met een hogedruk-pers.