Grasoogst

Grasmaaien doen wij met twee Claas maaicombinaties met een werkbreedte van 6,0 meter met breedte-afleg. Daarnaast kunnen wij ook het harken verzorgen. Dit doen wij met een Ziegler midden-afleg hark met een werkbreedte van 9 meter.

Grashakselen doen wij met twee Claas Jaguar 940 hakselaars, waarvan 1 hakelaar is voorzien van opbrengstmeting. Voor de afvoer van het geoogst product rijden we met 5 Kaweco Radium 50 wagens naar de kuil. Deze wagens zijn voorzien van extra grote banden voor minder insporing en weeginrichting. Vervolgens rijden we de kuil aan met shovels en/of trekkers met kuilverdelers. Tijdens het hakselen kunnen wij melasse of een kuilverbeteraar toevoegen voor een betere conservering in de kuil. (Product informatie in de link kan behouden blijven)

Naast het hakselen hebben wij twee Cargos 9500 snijwagens om het gras te oogsten. Deze snijwagen blinken uit door de hoge capaciteit en perfecte snijkwaliteit. De wagen zijn Hydraulische geveerd en uitgerust met grote radiaalbanden voor een goede gewichtsverdeling. Daarnaast zijn beide wagens uitgerust met een weeginrichting zodat duidelijk is hoeveel product er geoogst wordt.

Met onze New Holland BB1270RC balenpers maken wij vierkante balen met een afmeting van 120 x 70 cm. De lengte is variabel instelbaar van 1 tot 2,5 meter. Verder tekst zoals bij nieuw in 2017.

Tot slot kunnen we natuurlijk ook hooi persen met een hogedruk-pers.